Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een zachtevorm van massage. Wat de naam al aangeeft is het doel van deze massage ontspanning te geven aan de spieren, lichaam en geest. We hebben allemaal tijd nodig om te ontspannen en weer los te komen van de dagelijkse bezigheden. Doen we dit niet, dan zal het lichaam na verloop van tijd protesteren in de vorm van verkrampte spieren en mentale prikkelingen die zelfs kunnen lijden tot burn- out klachten of een depressie. Een ontspanningsmassage werkt preventief, en draagt bij aan een goede gezondheid. Maar ook wanneer je niets mankeert kan een massage een zeer prettige ervaring zijn.


Wat doet een ontspanningsmassage met je?

Doordat je het lichaam goed ontspant, kunnen ook allerlei gevolgen van pijn, vermoeidheid en stress worden verminderd. Tevens helpt een massage lichaam en geest beter tot rust te brengen, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden. Het is een cadeautje voor jezelf.

 

Deze massage raad ik aan na een zware werkweek, een intensieve periode van stress, of gewoon omdat je een rustig moment voor jezelf wil.