Deep Tissue Sportmassage

Deze vorm van massage wordt voornamelijk toegepast bij mensen die hun lichaam voortdurend in beweging houden en voortdurend last hebben. Denk aan (top)sporters, mensen die fysiek zwaar werk beoefenen, of mensen die hun lichaam door een verkeerde houding continue belasten.

Meestal maak je te weinig tijd vrij voor het herstel van je spieren, lichaam en geest. De bedoeling van deze behandeling is om (verdere) blessures te voorkomen en daarnaast om het vervelende effect van overbelasting (spierpijn, verharding, verzuring) te verzachten. We bekijken ook waar de oorzaak ligt, die vaak te vinden is op het gebied van sport, werk, stress of verkeerde lichaamshouding.

De effecten van (deep tissue) sportmassage betreffen vooral de verbetering van de doorbloeding, de afvoer van afvalstoffen, de stimulering van de spieractie, de effectieve bestrijding van verhardingen en verklevingen. Andere positieve effecten zijn de bevordering van een kortere hersteltijd bij blessures, ontspanning en de pijnbestrijding van en in de spieren.

 

Een Deep Tissue Sportmassage raad ik aan voor alle actieve ambitieuze mensen of (top)sporters die pieken naar hogere doelen. Ben je een loper, spendeer je uren op de fiets of in de fitness, kortom iedereen die intensief sport, een Deep Tissue Sportmassage houd je spieren soepel en in topconditie. Tijdens perioden van intensieve training helpt een sportmassage om het herstelproces van je lichaam te versnellen.